dimecres, 1 d’abril del 2020

Comprensió lectora

Bon dia,

avui us proposo que llegiu el següent conte i contesteu les preguntes.



Ivan, l'encantador

Aquell matí, al pati de l'escola, hi havia un gran rebombori. Els nens acabaven de descobrir que l'Ivan, de sisè, el campió absolut de jugar a parells i senars, era un trampós: tenia sis dits.
El bo del cas és que l'Ivan estava tan sorprès com ells i jurava i tornava a jurar que mai, fins aleshores, no se n'havia adonat.
Però no hi va haver res a fer. Tots van votar i, per unanimitat, el van desqualificar.
El noi es va quedar abatut.
Ja no podria jugar mai més al seu joc preferit. I tot per culpa d'aquell dit estúpid que tenia la inoportuna pensada de sortir justament a les portes de la semifinal de la Lliga del Joc de Parells i Senars.
I a classe de música, més problemes:
-        Ivan, toques la flauta o la guitarra? No n'encertes ni una.
-        És que, senyu, oi que de vegades li surten grans? Doncs a mi m'ha sortit un dit de més i m'empipa una mica a l'hora de tocar la flauta. La veritat és que ahir no el tenia i que per culpa d'aquest dit m'han fet fora de la Lliga de Parells i...
Però la senyoreta, que a més de tenir poca imaginació sempre sospitava que li prenien el pèl, el va castigar a afinar pianos.
El pobre Ivan va tornar cap a casa sol i preocupat, però, tot de sobte, va sentir una llepada a la mà.
Un gos immens el seguia, mirant-lo amb afecte. Això no era el més curiós, però.
Ves per on, un estol d'ocells volava sobre el seu cap i una corrua de formigues se li enfilava mitjons amunt. L'Ivan ho va entendre de seguida.
-        Mama, mama- va cridar entusiasmat tan bon punt va entrar a casa-. Tinc un dit màgic. M'ha sortit un dit nou que encanta als animals.
La seva mare va tenir un disgust de mort, però l'Ivan no es va preocupar gens. De fet, ja no l'amoïnava perdre la Lliga, ni desafinar amb la flauta, ni rebre crits, perquè ell seria el millor, l'únic, l'insuperable encantador de lleons, serps, hipopòtams i aranyes verinoses de tots els temps.
Ell seria l'Ivan, l'Encantador.
Des d'aquell dia, però, cada matí es tornava a comptar els dits, no fos cas que el nou li desaparegués tan misteriosament com havia arribat.

Maite Carranza , Els contes de la Nana bunilda

 

  1. Explica què passa en aquest conte.
  2. Com et sentiries si et passés el mateix que a l’Ivan?
  3. T'ha agradat el conte?Què és el que t'ha agradat més?
Ara, si vols, pots triar un conte de una ma de contes per mirar. Quan l'hagis mirat, podries escriure el títol en un full, escriure què ha passat en el conte i fer-ne un dibuix.

Fins demà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Presoners a l'edat de la pedra: últims capítols

Bon dia, aquí us deixo els últims capítols del llibre Presoners a l'edat de la pedra.    ...