dilluns, 25 de maig del 2020

La recepta

Bon dia,

avui treballarem la comprensió lectora i l'expressió escrita a partir d'una recepta de cuina.

  • Llegiu la següent recepta i completa les frases.

PASTÍS FRED DE SALMÓ I TONYINA

INGREDIENTS:
  • Pa de motlle sense corna (especial per pastissos freds)
  • 200 g de llenques de Salmó fumat
  • 2 llaunes de tonyina en oli d’oliva
  • Maionesa
  • 2 Ous durs
  • Enciam
  • Salsa rosa
  • Llagostins cuits
  • Tomàquets Cherry
  • Olives farcides
ELABORACIÓ:
  1. Preparem els farcits: Piquem les olives farcides i en un bol les barregem amb la tonyina esmicolada i la maionesa. Ho remenem ben remenat fins aconseguir una pasta untable.
  2. En un altre bol posem l’enciam picat, els llagostins cuits pelats i també picats i la salsa rosa. Remenem i mesclem bé tots els ingredients.
  3. Muntem el pastís: En una safata disposem la primera capa de pa de motlle sense corna (podem fer el pastís tant llarg com vulguem afegint una llesca al costat de l’altra creant una base). Si ho volem podem fer-hi un llit d’enciam picat, o ou filat, perquè ens quedi més decoratiu.
  4. Damunt la primera capa hi posem una capa fineta de maionesa. Damunt posem làmines finetes d’ou dur de tal manera que ens quedi una capa uniforme i recta.
  5. Tapem amb una segona capa de pa i damunt el farcit de tonyina, olives farcides i maionesa.
  6. Seguim posant la tercera capa de pa de motlle en la que damunt hi posarem una capa del farcit d’enciam, llagostins i salsa rosa. Tapem amb la quarta capa de pa que untarem amb maionesa i cobrirem tot el pastís amb les llenques de salmó fumat.
  7. Per decorar tenim un munt d’opcions. La que us presentem avui és partint uns tomàquets Cherry, unes olives farcides i uns llagostins cuits pelats posats en filera damunt del salmó fumat.
També podríem posar-hi cogombrets, ou filat, caviar, … imaginació al poder!


  • Els ingredients de la recepta són: pa de motlle, salmó fumat, tonyina, maionesa, ous durs, .................., ....................., ............................, .................................., .......................... i ............................
  • Per prepara els farcits hem de ........................... les olives farcides i les barregem amb ............................. i la......................
  • En un altre bol posem l'................., els ............................... i la .............................. i ho remenem bé.
  • Per muntar el pastís primer posem una capa de .....................
  • Sobre la primera capa de pa de motlle hi posen una capa fina de ...................... i a sobre....................
  • Anem combinant capes de ......................................... i de farcit.
  • Per decorar podem posar uns .............................,  unes ............................. i uns....................................
 Si us animeu podeu provar de fer la recepta un dia d'aquests per dinar o per sopar.

Activitat extra. Si voleu, podeu escriure alguna recepta que hàgiu fet o que sapigueu per poder compartir amb els companys.


Finalment, si us ve de gust podeu mirar el conte L'Ovelleta que va venir a sopar.

 
(Vídeo penjat per la Montse Oller al Youtube)
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Presoners a l'edat de la pedra: últims capítols

Bon dia, aquí us deixo els últims capítols del llibre Presoners a l'edat de la pedra.    ...